Te sem bírod az ingatlanturistákat?

Akkor elárulok egy trükköt, amivel távol tarthatod őket magadtól!

Amikor eldöntöttük, hogy eladjuk a lakásunkat, többek között az is eszünkbe jutott, hogy milyen nehéz lesz majd állandó készenlétben állni. Mindig rendet tartani. Minden reggel elmosogatni munkába indulás előtt. Mindig friss virágot tenni a vázába. Mindig időben kimosni, hogy ne nézzen senkire szemrehányóan egy nagy kupac szennyes a fürdőben. Mindig elpakolni a tiszta ruhát. Elhatároztuk ugyanis, hogy kellemes, rendezett, tiszta otthonban fogadjuk majd lehetséges vevőinket. Persze tudom én, hogy vannak olyanok, akiknek nem esik nehezükre, hogy állandóan olyan rendet tartsanak, mintha épp magazinfotózásra készülnének, de sajnos én egyértelműen a MÁSIK típusba tartozom. :)

Sajnos ez nem az előző lakásunk. :) 

Hogy miért nem akartunk hadiállapotot a lakásba? Minket is zavart, amikor ingatlankeresésünk során olyan házba léptünk be, ahol pillanatokon belül megtudtuk, hogy valakinek van pink színű tangája a családban (az összes kimosott fehérnemű ott volt a kanapén), a mosogatóban hegyekben állt a piszkos edény, a terasz meg tele volt mindenféle kacattal. Azt nem mondanám, hogy képesek lettünk volna emiatt nem megvenni egy amúgy minden szempontból megfelelő ingatlant, de én hiszek benne, hogy tudat alatt az ilyen apróságok is számítanak.

Ha jól érzem magam egy térben, akkor nagyobb eséllyel képzelem el, milyen jó lenne itt lakni…

A másik problémám tulajdonképpen az ingatlanosok és az eladók közös rémálma volt. Tudtam, hogy viszonylag rövid időn belül kiütést fogok kapni az ingatlanturistáktól. Azoktól, akik nem komoly vevők, inkább csak a kíváncsiságuk hajtja őket. Azt még el tudtam fogadni, hogy a lakásunk értékesítéséig én leszek a takarítónők gyöngye, de hogy mindezt olyanokért tegyem, akik csak nézelődnek, és talán majd egyszer (egy másik életben) rászánják magukat egy adásvételre, az elfogadhatatlannak tűnt. Lusta vagyok vagy türelmetlen, esetleg mindkettő. :)

Mindesetre arra jutottunk, mi csak komoly vevőket szeretnénk beengedni a lakásunkba. És hogy ezt hogyan értük el? Videót készítettünk a saját eladó lakásunkról, amit feltöltöttünk a legnagyobb videómegosztó portálra, megosztottunk a facebook-on, és belinkeltük a hirdetés szövegébe.

És bejött. Hogy miért éri meg videót forgatni az eladó lakásról?

  1. Nem jönnek az ingatlanturisták. Nekik elég a videó.

  2. Kivétel nélkül komoly érdeklődők jelentkeztek, akiknek már volt előzetes információjuk, képük a lakásról, hiszen egy virtuális sétát már tettek benne.

  3. A környéken más nem hirdetett videó segítségével – kitűntünk a tömegből. 

  4. A videóban meg tudtuk mutatni mindazt, amit értéknek tartottunk a lakásunkban. Persze ugyanezt le lehet írni, le lehet fotózni, de a mozgóképes tartalom mindig ütősebb.

  5. Mi fájó szívvel váltunk meg a kecótól. Egy ingatlanvideó még nosztalgiázásra is jó. :)

     +1: 10 nap alatt eladtuk a lakásunkat.

Nem is értem, miért nem inkább így csinálja mindenki…