Tavasz, én már nagyon várlak!

Bár még előttünk a február, semmi akadálya annak, hogy belopjunk egy kis napsugaras hangulatot az otthonunkba.

Az idei tél a bolondját járatja velünk. Egy kis hó, aztán másnap szikrázó napsütés, kemény mínuszok helyett enyhe idő. Egy kezemen meg tudom számolni, eddig hányszor ébredtünk igazi, zúzmarás, hideg téli reggelre. A kertben elkezdtek kibújni a hagymások, néhány bokor teljesen megszédült, és rügyezni kezdett, a szemfülesebbek ráadásul azt is nyugtázhatják, hogy egy csomó bogár áttelelt. Tegnap farkasszemet néztem egy léggyel a tornácon. Határozottan természetellenesnek éreztem. :)

Nem tudom, hogy az ajándékba kapott januári tavasz miatt, vagy azért, mert a karácsonyi „díszparádé” után mindig kopárnak érzem az otthonunkat, de valahogy elkezdtem arra vágyni, hogy belopjam a napsugaras hangulatot a házba is.

Sokan, akik el akarják adni az ingatlanjukat, beleesnek abba a hibába, hogy már egyáltalán nem törődnek azzal, hogy az otthonuk hivogató és barátságos legyen. Vagy ki tudja, talán sose volt érzékük az ilyesmihez - ez is előfordulhat, elvégre nem vagyunk egyformák. :)

Nos nekik, és mindenkinek, aki vágyik egy kis örömteli szemtornára, következzék néhány inspiráló fotó! 

Ha a kopár kert látványád szeretnéd ellensúlyozni, vagy csak túl hosszú lenne egy motivációs idézet, válaszd ezt a megoldást:

koszoru.jpg

A bojtok most nagyon menők: táskán, cipőn, ruhán... akkor miért ne lehetne velük az otthonunkat is díszíteni? Ez a dekoráció ráadásul kimondottan praktikus is: nemcsak felhasználhatod végre az évek óta egyik fiókból a másikba  pakolt "egyszer kötök egy szép sapkát" jeligéjű fonalakat, de egy ilyen dísz ápol és eltakar. Korábbi szög helyét. Falra kent céklapürét. Gyerek kéznyomokat. Bútorcipelésből visszamaradt csíkokat a lépcsőfordulóban (ó igen, nemrég költöztünk...).

bojtok.jpg

Tulipánt vagy más virágcsokrot már pár száz forintért beszerezhetünk a szupermarketekben. Vagy reménykedünk, hogy egy szerettünk olvassa ezt a posztot, és vesz nekünk egy csokor virágot. :) A citromnak pompás illata van, gyönyörű színe, és egy füst alatt a család immunrendszerének erősítését is megoldhatjuk vele. Igazi win-win szituáció. 

tavaszi_hangulat2.jpg

 A végére hagytam a legtriviálisabb ötletet, ami egyúttal az egyik kedvencem. Nem kell hozzá más, csak néhány ág aranyeső, ami a meleg szobában, vázába téve néhány nap alatt kivirágzik. Instant tavasz télvíz idején. 

aranyeso.jpg

 A húsvét bőven odébb van még, úgyhogy a nyuszikás – báránykás - tojásos dekorációs őrület még olyannak tűnne, mint a svéd lakberendezési áruház karácsonyi árukészlete októberben. A tavaszt azonban becsempészhetjük az otthonunkba, a virágok és a színek mindig aktuálisak, nem mellesleg a téli depresszió elűzésében is segítenek. 

A képek forrása a pinterest.